Natúr római tál húsok, egytálételek készítésére (6 literes)

7 590 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 100894/2 Kategóriák: , , ,

Leírás

Ez a kerámiafajta igen jó minőségű agyagból készült. Alkalmas többféle hús készítésére, mint például szárnyas, hal, sertés,marha, és vadhúsok, valamint köretek és egytálételek elkészítésére. Az ételek zsiradék hozzáadása nélkül készülnek el, saját levükben pátrolódnak, így diétázók is bátran használhatják.

Tisztítás: Minden használat előtt az agyagedény mindkét részét 15-20 percig hideg vízben kell áztatni, hogy az edény pórusai vízzel teljenek meg. Használat után az edényt enyhén sós, forró vízben tisztítsuk meg. Legalább 24 órát hagyjuk száradni és csak ezután helyezzük nem fedett állapotban (a két részt fordítva kell egymásra tenni) lehetőleg szellős tárolóba.

Használat: A római tál csak sütőben való használatra alkalmas, soha ne tegyük nyílt lángra, mert az edény megrepedhet! Kerüljük az edény hirtelen lehűlését. A tűzhely sütőjéből kivett edényt célszerű deszkára vagy száraz ruhára helyezni. Mikrohullámú sütőben is használható. A sok használattól az edény fala foltosodik, ami később sötétebb színárnyalatot, patinát kölcsönöz az agyagtálnak.

Anyaga: kerámia

Méret: külső: 35 cm széles, 20 cm magas fedővel, 12 cm magas fedő nélkül, 6L

Szín: tégla

További információk

Római tál anyaga

Natúr agyag

Római tál méret

6 liter