Hogyan kell az ideális konyhabútort megtervezni? 

2024.01.31

Hogyan kell az ideális konyhabútort megtervezni? 

Amikor konyhabútoron törjük a fejünket, két lehetséges opciónk van – az egyik, hogy vásároljunk kész terméket valamilyen bútorboltból, a másik, hogy próbáljunk meg készíttetni egy jó asztalos mesterrel, egyedi igények, specifikációk, méret és szín szerint. Mégis, mikre kell odafigyelni, ha azt szeretnénk, hogy a konyhánk maximálisan illeszkedjen a lakásunkhoz, valamint a saját igényeinkhez, elvárásainkhoz? Íme, mutatjuk a fontos tudnivalókat!

Fontos az esztétikai szempontokat mérlegelni

Rendkívül fontos az is, hogy esztétikailag legyen a konyha a környezetbe illő. Nem csupán az alap stílusnak kell igényesnek lennie, hanem annak harmonizálnia is kell a környezettel. Ehhez akár egy belsőépítészeti látványterv elkészítése is szükséges lehet, erre vannak megfelelő szoftverek, programok, melyek segítségével akár megrendelőként is megnézhetjük a terveket. 

Funkcionálisan legyen megfelelő 

Nagyon fontos, hogy a legelején beszéljük át a kivitelezővel, hogy pontosan milyen elvárásaink lennének az adott termékkel kapcsolatban. Legyen füstelvezetője? Tűzhely? Mit érdemes tudni a tárolók számáról? 

A legjobb árban gondolkozzunk 

Mindig érdemes a legjobb ár-érték arányt megtalálni. Egy egyedi konyha elkészíttetése sokszor bizony nem olcsó, viszont érdemes lehet több szakembertől is ajánlatot kérni, ha azt szeretnénk, hogy a legjobb-ár-érték arányt találjuk meg. 

Mire kell odafigyelni a konyha összeszerelésekor? 

Rendkívül fontos, hogy kövessük a szakember utasításait – aki röviden elmondja, hogy hogyan kell a bútort összeszerelni. Amennyiben a mesterember valamilyen okból nem ér rá, könnyen lehet, hogy egy jó bútorszerelőt kell hívni – aki segít az egész konstrukciót a helyére illeszteni. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy az építmény minden egyes elemére vigyázzunk. 

Pár extra tipp a mindennapi használathoz

Amennyiben azt szeretnénk, hogy a megrendelt konyhabútor akár évtizedeken keresztül használható legyen, és ne kelljen rövid időnként újat és újat venni, akkor nagyon fontos, hogy a mindennapi használat során próbáljunk meg arra vigyázni. Ne ejtsünk felesleges karcolásokat annak oldalán, és az is elengedhetetlen, hogy mindig, minden esetben tisztítsuk le annak a felületét a havi nagytakarítás alkalmával.