Natúr agyag káposztafőző fazék 5,5 Literes

7 590 Ft

Elfogyott

Leírás

Cserépfazekaink, tálaink a hagyományos ízek kedvelőinek nyújtanak felejthetetlen élményt,

de a reformkonyha követelményeinek is megfelelnek. Az ételeket külön zsiradék hozzáadása nélkül párolhatjuk, a hő hatására kiáramló gőz puhítja meg a belerakott nyersanyagot.

Minden használat előtt az agyagedény mindkét részét 15-20 percig hideg vízben kell áztatni, hogy az edény pórusai vízzel teljenek meg. Használat után az edényt enyhén sós, meleg vízben tisztítsuk meg. Legalább 24 órát hagyjuk száradni és csak ezután helyezzük nem fedett állapotban (a két részt fordítva kell egymásra tenni) lehetőleg szellős tárolóba.

Használat: Az edény csak sütőben való használatra alkalmas, soha ne tegyük nyílt lángra, mert az edény megrepedhet! Kerüljük az edény hirtelen lehűlését. A tűzhely sütőjéből kivett edényt célszerű deszkára vagy száraz ruhára helyezni.  A sok használattól az edény fala foltosodik, ami később sötétebb színárnyalatot kölcsönöz az agyagtálnak.

Űrtartalom: 5,5 liter

Szín: tégla

További információk

Káposztafőző anyaga

Natúr agyag

Káposztafőző méret

5.5 liter