Rend a lelke mindennek - tárolás

2023.07.04

Rend a lelke mindennek - tárolás

Ebben a blogcikkben bemutatjuk miért is olyan fontos a tárolás és segítünk abban is, hogy mit hogyan érdemes tárolnunk. Már egy korábbi cikkünkben írtunk arról, hogyan is kell helyet teremteni a különböző kincseinknek és ruháknak. De hogyan lehet mindezt anélkül, hogy gomba módra szaporodnának a szekrények tetején a dobozok.

A KonMari-módszer, hogy otthonunk ismét a nyugalom szigete legyen

Ugyanakkor a rendszerezettségnek nem csak az a titka, hogy kiselejtezünk mindent a ruháktól kezdve a csecsebecsékig, hanem az is, hogy mindennek legyen fix helye. Ezt mindenki ismerje és a dolgok mindig visszakerüljenek a helyükre. Így garantáltan elkerülhető a káosz és az örökös harc. Jól ismerjük, amikor biztosak vagyunk benne, hogy a másik elpakolta máshova, amire szükségünk van.

A rendezett otthon elengedhetetlen része az okos tárolás.

Fontos, hogy minden, amit elteszünk azonnal látható és könnyen hozzáférhető legyen.

Hogyan tároljuk a ruháinkat?


A ruhákat élükre hajtva egymás mellé tesszük nem pedig egymásra, így azonnal megtaláljuk, amit keresünk. A ruhák sem vesznek el a szekrényben hiszen a kupacok nem csúsznak szét vagy egy-egy darab nem csúszik hátra a szekrény mélyére. De a legjobb, hogy egyetlen ruhánk sem merül feledásbe vagy válik városi legendává.

A szezonális darabok tárolására választhatunk átlátszó tárolózsákot is, így helytakarékosan de jól láthatóan tudunk pakolni.

Konyhai eszközök tárolása  

Fontos, hogy főzés közben szintén azonnal hozzáférhetőek legyenek a fűszerek is, ez egy hagyományos fűszertartóval könnyel kivitelezhető. De sok kincset érő apróság is el tud veszni a konyhai fiókokban, ezért érdemes tárolókba rendszerezni azokat. Az evőeszközökön túl a sörnyitót, konzervnyitót, teatojást és tésztasimító lapátot és minden kisebb, de annál hasznosabb eszközt. A szárazáruk pedig kifejezetten ízlésesen tudnak kinézni üveg tárolóedényekben – tészta, müzli, magvak.

Fürdőszobai kiegészítőket is tárolni kell?

A fürdőszobai szettek egységes megjelenést adnak a fürdőszobánkban és nem kallódnak a fogkefék és hajgumik, sem a fésűk és borotvák a mosdó vagy kád szélén. Mindennek van egy dedikált helye, és a műanyag kosarakba összerendezhetjük. A fürdéshez használt kozmetikumokat is, így a kád vagy zuhany széle nem úgy fog kinézni, mint egy bolti polc.

Elektronikai kütyük tárolása

A telefontöltők, fülhallgató, hosszabbító, szúnyogírtó, elemek, akkumulátorok kisebb-nagyobb készülékek tartozékai mind-mind könnyedén elkallódnak és ha nincsenek szépen tárolva, összegabalyodnak. Így célszerű őket külön-külön kis fakkokban tárolni így nem keverednek, kócolódnak és nem is szennyeződnek be. Ehhez a legjobb hely leginkább egy fiók, ahonnan könnyedén kikapjuk a neki szánt kis tűrolóból, aminek nincs teteje sem, tényleg csak arra szolgál, hogy ne keveredjenek a dolgok.