Mit ne felejts el semmiképp iskola előtt

2023.08.14

Mit ne felejts el semmiképp iskola előtt

Talán az oviba járás nem annyira zűrös mint az iskola, esetleg a gyerekek várják is hogy találkozzanak a kis barátaikkal. Azonban ez nem mondható el ugyanez azokról, akik legalább egy tanéven túl vannak. De hogyan is tudjuk finoman motiválni, kedvet csinálni a lurkóknak? Ha várni nem is fogják a sulit vagy az ovit, ne legyen élet-halál harc az iskolakezdés. Ezért is fontos, hogy legalább amennyire tudjuk megkönnyítsük a szabadság és tanulás világa közötti átmenetet.

Őszi ruhák, mindennapi viseletek az iskolában

Nem árt lassan felpróbálni az őszi holmikat, hiszen a gombákkal hasonló tempóban nőnek a gyerekek nyáron. Ráadásul a suliban a ruhák is gyorsabban kopnak, legyen az szakadás vagy örökre megmaradó folt. Már a tanév első napja is kihívás, hiszen ünneplőbe kell menni.

Iskolaszerek

A nyár egy olyan rejtélyes évszak, amikor megesik, hogy a gyerek által nem kedvelt holmik valahogy, nyomtalanul eltűnnek. Ezért célszerű elővenni a listát, mi is fog megint kelleni mire kezdődik az iskola. Iskolatáska, tolltartó, technika doboz és tartalma, tornazsák esetleg tisztasági csomag. De ugyanilyen fontos az ovis zsák és hátizsák is.

Iskolai étekézesek

Ha menzás is a gyermekünk, egy kis tízórai vagy akár uzsonna csomagolása nagy segítség lehet, ha jó hosszú napja lesz. Biztosan kedvcsináló egy kedvenc mesehőst ábrázoló uzsonnás doboz. Amikor ebédet is csomagolunk neki akkor egy műanyag evőeszköz készlet is hasznos társa lehet.

Fontos apróságok az iskolába

Ha tömegközlekedéssel utazik a gyermekünk, akkor nagyobb biztonságban van a bérlet és a diákigazolvány is a pénztárcában. Ha be kell fizetni a kirándulást jobb, ha nem csak úgy zsebre vágja a pénzt. Persze ezt borítékba szoktuk tenni de van, amikor csak reggel az autóba jut eszünkbe.

Legalább ennyire fontos az esernyő is, hiszen nem csak a gyerekünk fázhat meg egy jó kiadós őszi eső alkalmával, de lehet szárítani a könyveket is.

Ha van lehetőségünk a gyerkőccel együtt válasszuk ki ezeket a holmikat hiszen, ha tetszik neki nagyobb eséllyel fog vigyázni rá és nem hagyja el olyan gyorsan vagy nem fog állandóan másikat kérni. A gyerekek is tudnak kötődni a tárgyakhoz, így könnyítsük meg egymás dolgát és vegyük meg együtt ezeket a holmikat!