Mentsd meg a Karácsonyt ezekkel az apró ajándékokkal

2023.12.11

Mentsd meg a Karácsonyt ezekkel az apró ajándékokkal

Ismét eltelt egyéb, hirtelen azon kaptuk magunkat, hogy két hét van Karácsonyig, a nagy Black Friday őrület és őszi kerti munkák után még mindig nem lassíthatunk (pedig de, csak meg kell engedni magunknak), ha központi szerepet tölt be nálunk is a Karácsony.

A nagytakarítás, főzés és dekoráció mellett sokszor nagy fejfájást okoznak az ajándékok is. Hiszen mindenki szeretne kitenni magáért és olyan adni aminek igazán örül a másik.

Praktikus és felesleges is lehet az ajándék?

Ha karácsonyi ajándékról van szó és már felnőtt az emberfia, tudunk örülni egy olyan ruhadarabra is amire már szükségünk volt - kivétel a karácsonyi mintás pulcsi - de láttunk már olyan kisgyerek aki kiugrik a bőréből mert kapott egy szép ruhát? Még a lányok is csak 14-15 évesen kezdenek örülni a ruháknak.

Érdemes minden karácsonykor egy újabb gyertyatartót vagy testápoló szettet ajándékozni? Persze szép-szép az ünnepi csomagolás, de a másik vagy őrizgeti vagy csak elteszi későbbre, nyáron pedig elég fura, aztán pedig a következő karácsonykor máris újabb szett, elég felesleges.

Értelmes de szívünknek kedves karácsonyi ajándék

Ha már ruhát veszünk, akkor picit kedvezzünk és válasszunk olyan darabot, amin egy kedvenc mesefigura vagy karakter szerepel mint a Jégvarázs szereplői vagy a Pókember.

De ugyanez működik a felnőtteknél is, ha egy hölgy nagyon szereti az orchideákat vagy odavan a kerámia sütőtálakért akkor nem fogja sértésnek venni az orchideás ágyneműt vagy egy szuper kerámia edényt.

Kedvezzünk a gyűjtőknek

Sokkal könnyebb személyes ajándékot adni, mint gondolnánk, persze ez egy pici utánajárást igényel, hogy mégis mit gyűjt a családtagunk és milyen tagjai vannak a gyűjteménynek, legyen szó egy megszállott díszpárna gyűjtőről vagy valakiről aki nagyon szereti a vázákat.

Ezek a személyesebb apróságok igazi mosolyt csalnak az arcokra és nem igényelnek sokkal nagyobb erőfeszítést mint a jól bevált testápoló, gyertya kombinációk után nyúlni.

De legalább ilyen jó ötlet, ha találunk valami szuper tárolási ötletet a gyűjteménynek pl.: bortartó, romantikus tároló doboz stb. 

Karácsonyra karácsonyit

Ha valaki nagyon odáig és vissza van a Karácsonyért akkor bár elcsépeltnek tűnhet, de egy karácsonyi mintás párna, bögre vagy ágyneműhuzat biztosan nagyon kedves lesz neki, hiszen ezekkel a hasznos holmikkal mindenhova odacsempészhetünk egy kis Karácsonyt, akár februárig a tél végéig. 

Ha mindenképpen hasznos ajándékot akarunk adni

Ha semmiképpen sem akarunk mellényúlni és nem nagyon van időnk a gyűjtemény legújabb tagja után vadászni, akkor az adott élethelyzetnek megfelelő ajándék nagy segítség lehet.

Kezdő háziasszonynak egy ízléses fakanáltartó vagy szép kis konyharuhák, szorgalmas kisdiáknak egy új tolltartó kisbabás családban egy játszószőnyeg.

Szívből reméljük, hogy hasznos ötleteket sikerült megosztanunk és kellemes ünnepeket kívánunk olvasóinknak.