Konyhai eszközök amelyek senkinél sem hiányozhatnak

2021.06.22

Konyhai eszközök amelyek senkinél sem hiányozhatnak

Ebben a cikkünkben olyan konyhai eszközökről írunk, amely nagyban megkönnyíti a háziasszonyok és háziurak életét, de ez az összefoglaló a legnagyobb segítséget annak jelenti, akinek még sosem volt saját konyhája.

Főzéshez kapcsolódó kiegészítők

Nagyon fontos a megfelelő minőségű edényekkel vágjunk bele a főzésbe. A teflon bevonatú lábas segít abban, hogy ha kevés zsiradékban, olajban főzöl akkor se ragadjon oda az étel. De legalább ilyen hasznos a teflon bevonatú serpenyő is hiszen értékes hússzeletek veszhetnek oda egy rossz edénynek köszönhetően. 

Ha pedig serpenyő… bizony számolni kell vele, hogy rettentő forró és könnyen égési sérüléseket okozhat ezért ér aranyat az edényfogó kesztyű.

Nem is gondolnánk de nem mindegy hol tartjuk a fakanalat, sokkal könnyebb felkapni a tűzhely mellől mint a fiókban kutatni utána, ráadásul egy szép fakanáltartó öltözteti is a konyhát.

Ugyanez igaz a fűszertartóra. Főzés közben a fűszeres tasakok között matatni igazi kihívás de miért bajlódjunk időrabló dolgokkal feleslegesen? Ráadásul egy ízléses fűszertartó nagyon gusztusos tud lenni, szinte meghozza a kedvet a főzéshez. 

Szintén magától értetődő de mégis szeretünk spórolni a szűrőkanálon is. Pedig így garantáltan nem köt ki a leves, sem a tészta a mosogatóban. Legalább ekkora kincset ér a fröccsenésgátló, ha forgatjuk a húst eltakarjuk a ruhánkat ha pedig hagyjuk sülni a húst akkor így nem fröcsög az olaj mindenfelé. 

Étkezéshez elengedhetetlen kellékek

A költözés hevében sokszor elfelejtjük az étkészletet és csak az első végig parkolós este után miután a doboz rengetegből is sikerült vacsorát vadászni hogy nincs tányér amin együnk, de azért sokat számít.

Az ízléses reggeli egyik fő eleme a tálalás, bár sokszor csak kapkodva bekapunk pár falatot de a hétvégi közösen eltöltött reggeli nagy beszélgetésekkel igazi jó napindítók. Közösen leülünk az asztalhoz és falatozunk a középre tett finomságokból.

A kenyértartó kosár az asztal dísze lehet és praktikus eszköz, ha beleteszünk egy konyharuhát és azzal letakarjuk a tartalmát akkor a melegben nem szárad a kenyér, és a legyek sem szállják.

Ha szeretjük a sajtot akkor mondanunk sem kell miért kötelező darab egy több oldalú sajtreszelő. A nevével ellentétben ez egy sokoldalú eszköz, nem csak sajtot lehet reszelni rajta, hanem akár káposztát vagy más zöldségeket akár csokoládét. 

Ha szeretünk kitenni magunkért, amikor vendégeink vannak akkor semmiképp sem szabadmegfeledkezni a kínáló tálakról így igazán ízlésésen tálaljuk az apró finomságokat legyen az sós vagy akár édes. 

Konyhagépek, amelyek nagyban megkönnyítik az életed

A kenyérpirító nem csak az angoloknál kötelező darab, akik híres pirítósevők de hazánkban is hasonlóan vélekednek róla az emberek. Könnyedén feldobja bármelyik reggelinket vagy vacsoránkat. Egy jó kis vajas-lekváros pirítósnál nincs is jobb!

Ha már a kenyérnél tartottunk… egy jó kis szendvicssütő amely különböző cserélhető lapokkal rendelkezik szintén egy főnyeremény! Egy ilyen gépben süthetünk tojást, melegszendvicset de még gofrit is! Kell ennél több?

A hagyományos teafőzőkkel ellentétben egy vízforraló segítségével sokkal gyorsabban varázsolunk magunknak teát vagy kávét. De a tésztafőzést is meg tudjuk gyorsítani ha külön forralunk egy kis vizet.

Végezetül pedig a kávéfőző ez egy kötelező darab, ha kávéztok akkor azért, ha nem kávéztok, akkor pedig azért mert valamelyik családtagotok biztosan kávézik, ahogy a magyarok többsége.

Ezek a konyhai eszközök valóban hasznos családtagjai az otthonodnak, megéri beruházni rájuk!