Hogyan csináljunk kedvet a sulihoz?

2022.08.21

Hogyan csináljunk kedvet a sulihoz?

Hamarosan itt van az iskolakezdés de ha a legtöbb gyerek meghallja, hogy lassan vége a nyárnak és itt a szeptember, vagy heves ellenkezésben tör ki vagy pedig úgy tesz, mint aki meg sem hallotta. A mi lelkünk is egy kicsit belehal, amikor nyaralás után újra menni kell dolgozni. De hogyan tudunk segíteni a gyerekeknek, hogy túllendüljünk az újrakezdési nehézségeken?

Fontos az iskolatáska és a tolltartó

Nem olcsó mulatság, és örülünk ha nem kell évente új tolltartót és iskolatáskát vennünk. Érdemes előszűrni azokat a táskákat és tolltartókat amelyek ár-érték arányban szóba jöhetnek majd a véglegeset a gyermekünkkel együtt válasszuk ki!

Válasszuk ki együtt a tanszereket!

Biztosan nagyobb kedvvel merülnek el a tanulásban a gyerekek, ha ú választhatják ki a tanszereket, írószereket. Így ők tudják megtervezni, melyik tantárgy füzetének, milyen borítója legyen, ismerik melyik ceruzával szeretnek a legjobban írni vagy csak melyik radír tetszik nekik a legjobban.

Ma már a füzetek többsége mintás borítóval készül, így nem kell külön borítókat venni, de ha inkább hagyományos füzeteket szeretnénk, akkor egyedi borítót rajzolhatunk, festhetünk együtt a gyerekünkkel, így már csak a bújtatós füzetborítóra lesz szükségünk.

Szokjunk vissza az iskolai menetrendre

Augusztus 20-a után ideje lassan visszaállni arra, hogy nem vagyunk ébren hajnaligés nem délben kelünk. Picit visszatérhetünk arra, hogy időben kezdjük a reggelit, a teendők úgyis sokasodnak az iskola közeledtével.

Kedvcsináló tárgyak

Nem csak a kötelező tanszereket érdemes együtt megvenni, ha beújítunk egy kulacsot, vagy akár egy új esernyőt, amelyet büszkén hord magával gyermekünk.

Iskola-váró buli

Sok osztálytással nem találkoznak a gyerekek nyáron, így könnyedén eszükbe juthatjuk milyen szuper élmények várnak rájuk, amikor újra találkoznak szeptemberben.