A 2024-es év színe a Pantone-tól

2024.01.17

A 2024-es év színe a Pantone-tól

A nyomdaipart forradalmasító Pantone Intézet már 25. alkalommal hirdette ki az év színét, mindig olyan színt választanak a szakértők, amely szerintük a legjobban jellemezheti az előttünk álló 2024-es évet.

Miért ez lett az év színe?

Leatrice Eisman egy CNN-nek adott interjújában a következőképpen jellemezte a Peach Fuzz magyarul barackpihe nevű színt: 

„Ez egy meleg, finom, szinte simogató árnyalat, ami azt fejezi ki, hogy a következő évben minden korábbinál nagyobb jelentősége lesz egymás megértésnek, az emberi érintésnek és annak, hogy finoman bánjunk egymással. A színnek, amelyet a 2024-es év Pantone színének választottunk, ki kellett fejeznie azt a vágyunkat, hogy közel akarunk lenni azokhoz, akiket szeretünk, és azt az örömöt is, amit akkor érzünk, amikor megengedjük magunknak, hogy élvezzük a csendes, magányos pillanatokat is. Olyan színnek kellett lennie, amelynek meleg és barátságos megjelenése az együttérzés és az empátiára hív fel egymás iránt.”

A Pantone sajtóközleménye szerint „a bársonyos, lágy barack szín mindenre kiterjedő hatása gazdagítja az elmét, a lelket és a testet egyaránt.”

Peach Fuzz az év színe a lakberendezésben

A PANTONE 13-1023 Peach Fuzz barátságos hangulatot kelt ez a lágy és hangulatos szín. Egyfajta gyengéd melegséfet sugároz, legyen az egy festett fal vagy akár egy bútor. De ha feltűnik egy adott mintán belül, az is megnyugtató érzést sugároz.  

A modern elegancia színének is mondhatjuk hiszen visszafogott, lágy színről beszélünk, egyáltalán nem hivalkodó mégis meghatározó a jelenléte.

Milyen lakberendezési tárgyakon mutat a legjobban az év színe

A barackpihe amely valójában egy világosabb barack szín nem csak legszigorúbb értelemben egy árnyalatban ideális választás.

A Peach Fuzz jól mutat textíliákon, mint egy ágyneműhuzat vagy törölköző. Egy barackszínű ágyneműhuzat nagyon hívogató míg egy kis törölköző mosolyra fakaszt.

De választhatunk kifejezetten dekorációt, selyem művirágot vagy egy szuper meleg takarót is!