5 tipp az otthonunk megújításához

2021.06.21

5 tipp az otthonunk megújításához

Amikor az ember új otthonába költözik nem minden esetben van lehetősége vagy akár ideje meghatározni a falak színét vagy a burkolatok mintáját ezért jobbára kiegészítőkkel tudja még otthonosabbá varázsolni otthonát.

Ebben a cikkben olyan lakberendezési tippeket osztunk meg, amelyek kiegészítőkkel, eszközökkel kivitelezhetők ezáltal olcsóbbak, mint nagyobb volumenű társaik mint egy festés vagy járólap csere.

1) Kiegészítők szerepe a konyhában

A konyhánk igényli legfőképpen a szabad felületeket és teret, de a sok főzőműsor hatására biztosan te is elgondolkodtál milyen jó lenne egy hangulatosabb konyha.

A mázas csuprok, fa tárolók és a hangulatos fűszertartók mind hasznos eszközök nem csökkentik a munka felületet nagymértékben mégis otthonos kissé rusztikus hatást keltenek.

A rendszerezettség sokszor meghozza a kedvet a főzéshez, hiszen nem kell hosszan keresgélni, rendelkezésre állnak a megfelelő edények és kéznél vannak a szükséges eszközök is.

2) Dobjuk fel a hálószobát!

A hálószobánk sokszor tárolóvá válik mivel legtöbbször csak az éjszakát töltjük itt könnyen elhanyagoljuk. Be dobjuk a vasalni való ruhákat, egy-két papírt, könyveket.

Pedig néhány gyertyával és díszpárnával könnyedén romantikus hangulatot varázsolhatunk.

De egy új ágyneműhuzat is vissza tudja adni, hálószobánk kezdeti varázsát.

3) Tegyük rendbe a nappalit

Otthonunk legforgalmasabb helyiségébe lépve és a nappalinkban szétnézve azt gondolhatjuk itt egy tenyérnyi felület nincs ahová bármilyen dekorációt kitehetnénk hiszen minden itt van.

Általában ez a helyiség a legforgalmasabb a lakásban, kóbor telefontöltők, elemek néha még gyógyszerek gyűjtőhelye is. Ezért előbb rendszereznünk kell.

Az mintás tárolók pedig ezen a téren csodákra képesek. Ezeket be tudjuk tenni a sarokba vagy a Tv állvány mellé, még öltöztetik is nappalinkat. A dohányzóasztalra pedig tehetünk vázát, egy szép szobanövényt is!

4) Törődjünk jobban a vizes helyiségekkel!

A fürdőszoba egy kis haszontalan helyiség sorsára jut és ilyen a mellékhelyiség is, bármennyire is vizes helyiség ha van egy vagy akár több fürdőszoba szőnyegünk az bizony csodákra képes, a színes törölközőkkel pedig bármilyen komor hangulatú vagy sötét mellékhelyiséget fel lehet dobni.

De az egységes fürdőszobai kiegészítők is sokak kedvencei, hiszen összhangot és rendezettséget teremtenek.

5) Bátran kombináljunk otthonunkban

Színek, formák és méretek területén az következő aranyszabályok betartásával nem lövünk mellé.

Az ellentétek vonzzák egymást, például a fehér színű falon szuperül mutatnak a kék, zöld kiegészítők, de a sötétbarna fa polcok is. Ha valamilyen tárgyat veszünk a tökéletes méret az, ha megfelelően tud funkcionálni pl. az adott váza így nem kelti a felesleges tárgy hatását. Ha kis kiegészítőket nem szeretjük, akkor az egyik falra felhelyezett mintás tapéta is nagyszerű választás!

Egy helyiségen belül maximum két domináns szín legyen, a többi pedig a választott színeknek enyhébb, pasztellesebb, világosabb árnyalatai így válik egységessé a kép, amikor belépünk egy adott helyiségbe.

Ha megveszünk a formákért akkor pedig a különböző formájú és ellentétes színű vázák, díszpárnák nyerő párosítások lehetnek, ha a modern stílus kedvelői vagyunk.

A kiegészítőkkel meg tudjuk újítani a lakóterünket, sokszor ezáltal még egy kis rendrakásra vagy selejtezésre is sor kerül. A lényeg pedig a minőség nem pedig a mennyiség, mindig csak azt a kiegészítőt vegyük meg, amibe beleszeretünk tegyük fel a következő kérdést: Hogyha holnap már nem elérhető a termék bánnánk-e vagy keresnénk másikat? Ha bánnánk, akkor meg kell rendelni amilyen gyorsan csak lehet vagy pedig kivárni a sort a kasszáknál, ha azonban hümmögünk ezen a kérdésen akkor valójában azt a kiegészítőt nem nekünk szánták.

Ahhoz, hogy feldobjuk az otthon töltött órákat nem kell méregdrága, új bútorokat venni, néhány aprósággal is kellemes hangulatot teremthetünk.

Vágjunk bele!